Київський слід у біографії англійського принца Едварда Вигнанця - Гаврилишин, М. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Розглянуто проблематику, встановлення місця перебування Едварда Вигнанця в екзилі. Зосереджено увагу на відновленні маршруту Едварда Вигнанця під час його перебування поза Англією. Зроблено висновок про країни перебування Едварда Вигнанця на континенті. Проаналізовано зв’язки між англійською королівською династією Етелінгів та Рюриковичами у середині ХІ ст.