Districtus podhorayensis: до проблеми територіальної організації Галицько-Волинського порубіжжя у XIII–XIV століттях - Ляска, В. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Проаналізовано адміністративне утворення, відоме в пізньосередньовічних джерелах під назвою districtus Podhorayensis. Висловлено припущення про локалізацію цього регіону у межах Грядового Побужжя та формування його територіальної структури у складі княжої Белзької землі. Проведено аналіз системи заселення, зокрема, виділено ранги населених пунктів за площею поширення культурного шару та визначено індекс найближчого сусідства. Окрім того, увагу присвячено диференціації поселень за типом топографічного розміщення та впливу гідромережі на розвиток просторово-територіальної організації Підгорайської волості.