Римська політика князя Данила Романовича в 30-х роках ХІІІ століття - Паславський, І. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
На основі аналізу джерел у широкому історичному контексті доведено, що лист папи Григорія ІХ від 18 липня 1231 р. “пресвітлому королеві Русі” (Illustri Regi Russiae) адресовано князеві Данилові Романовичу. Документ є свідченням контактів князя з Римською курією, які розладналися через наполягання папи на переході на католицизм.