Портрет князя Володислава Опольського на повний зріст - Войтович, Л. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Рецензія на книгу: Sperka J. Władysław książę opolski, wieluński, kujawski, dobrzyński, pan Rusi, palatyn Węgier i namiestnik Polski (1326/1330 – 8 lub 18 maja 1401). – Krakow, 2013. – 508 s.