З історії розвитку міських громадських банків в Російській імперії та Україні (друга половина XIX – початок XX ст.) - Ходченко, О.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
Предметом дослідження даної статті є діяльність міських громадських банків у період другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Висвітлюються основні етапи урядової політики в сфері діяльності цих банків та її вплив на рівень розвитку останніх.