Вплив іноземного капіталу на модернізацію вітчизняної економіки в другій половині XIX – на початку XX ст. - Фурман, С.С. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
В статті розглядаються питання участі іноземного капіталу в процесі модернізації економіки України у другій половині ХІХ – на по-чатку ХХ ст. Характеризується вплив іноземного капіталу на фор-мування стратегічних для індустріального розвитку галузей.