Вихідні чинники формування сільськогосподарської кооперації в Україні на початку XX століття - Дідківська, Л.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
У статті проаналізовано вихідні чинники становлення та роз-витку сільськогосподарської кооперації в Україні на початку ХХ ст. з метою визначення пріоритетних напрямків розвитку кооперації на сучасному етапі. Виявлено відмінності у формуванні кооперативної системи в Україні та в країнах Західної Європи.