Питання становлення та розвитку фондового ринку України у вітчизняній економічній літературі кінця XIX – початку XX ст. - Корніяка, О.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
У статті аналізуються праці вітчизняних вчених-економістів кінця XIX – початку XX ст., в яких висвітлювалися питання становлення та функціонування фондового ринку України. Робиться наголос на основних тенденціях та характеристиках даного процесу.