Реализація принципу адаптації для фінансового ринку України - Стрижиченко, К.А. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У даній роботі проводиться дослідження адаптації сегментів українського фінансового ринку при впливі зовнішніх фінансових ринків. У статті пропонується механізм адаптації, який включає три основні блоки, реалізація яких дозволяє визначати самі впливових ринки, прогнозувати тенденції на них, формувати адаптаційні рішення для регулювання українського фінансового ринку. В якості інструментарію використовувалися VAR моделі та дисперсійний аналіз Дослідження індексу MosPrime та індексу DAX як найвпливовіших індикаторів зовнішніх фінансових ринків дозволило визначити тип адаптації кредитного та фондового сегментів фінансового ринку України.