Торгівельно-економічне співробітництво між Росією і Францією на сучасному етапі - Побірченко, В.В.; Семенова, Ю.А. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті розглянуті актуальні аспекти торгівельно-економічного співробітництва між Росією і Францією. Охарактеризовано потенціал співпраці. Виділено перспективні напрямки, в тому числі, співпраця в оборонній промисловості; партнерство і стратегічні міжфірмові альянси в авіаційної, ракетно-космічної та атомної промисловості; партнерство в реалізації високотехнологічних проектів та угод на ринках третіх країн. Зроблено висновок про взаємний інтерес російських інноваційних кластерів і французьких полюсів конкурентоспроможності, в здійсненні планів розвитку співробітництва між ними на основі чітко сформульованих рамок і пріоритетів такої співпраці за підтримки національних урядів. Ключові слова: торгівельне співробітництво, економічне співробітництво, конкурентоспроможність, кластер, інновації, альянс.