Про деякі інструменти державного регулювання розвитку домогосподарств як джерела фінансового забезпечення - Нехайчук, Д.В.; Нехайчук, Ю.С. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У науковій статті розглянуто питання функціонування домогосподарств, з боку споживача та виробника матеріальних благ та суспільних послуг. Узагальнено ключові функції домогосподарств в частині фінансового забезпечення суспільного добробуту. Здійснено висновки, що система оподаткування доходів фізичних осіб є регулятором рівня доходів домогосподарств, обсягів їх заощаджень та економічної поведінки.