Давньоруський Любеч на сторінках літописів - Чугаєва, І. (Княжа доба: історія і культура, 2014)
Проаналізовані згадки про Любеч в IX–XII ст. у літописах. Зроблено висновок про стратегічне значення міста в Х–ХІІ ст. Любеч займав третю позицію в рейтингу чернігово-сіверських міст після Чернігова та Новгорода-Сіверського в ХІІ ст.