Panowie z zubrzy. Z dziejów szlachty ruskiej pochodzenia śląskiego w XV wieku - Sperka, J. (Княжа доба: історія і культура, 2014)
На підставі архівних джерел проаналізовано історію декількох поколінь шляхетської родини вихідців із Бірави в Сілезії, які від 1407 р. з надання короля Владислава II Ягайла були власниками підльвівського села Зубра й виступають в документах як Зубрські. Вони пропонують характерний для XV ст. приклад переселенців з Сілезії на приєднанні до Польщі землі галицької спадщини.