Олександр Цинкаловський – видатний дослідник Волині та Волинського Полісся - Каліщук, О.М.; Дяченко, В.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2015)
У статті подається біографічна довідка видатного дослідника Волині – Олександра Цинкаловського, який все життя присвятив дослідженню рідного краю. Висвітлено історіографію присвячену вивченню наукового доробку вченого. Проаналізовано значення краєзнавчої спадщини дослідника в галузі археології, етнографії, історії мистецтва, топоніміки та ін.