Наукова парадигма податкових фінансів - Крисоватий, А.І. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Розглянуто концептуальні засади теорії податкових фінансів. Досліджено взаємозв'язок міме податковими і позиковими фінансами як взаємодоповнюючими елементами державних фінансів. Розкрито сутність перерозподільчих відносин фінансової діяльності держави щодо формування доходів бюджетів.