Мотивація вкладення заощаджень - Новошинська, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Визначені деякі поняття щодо доцільності і корисності позиціювання сегментів фінансового ринку винятково в контексті економічного циклу суспільного відтворення. Розглянуті мотиви інвестиційних рішень бізнесу та населення, що зв'язані з вкладенням коштів (накопичень, заощаджень) в елементи виробництва чи інші об'єкти в інтересах одержання прибутку. Описуються варіанти вкладень в різноманітні фінансові інструменти. Визначаються конкурентні переваги щодо встановлення доступних способів вкладень.