Спрощена система оподаткування як інструмент податкової політики в транзитивній економіці - Сідляр, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Податкова система держави повинна активно використовуватись для подолання тимчасових негараздів в економіці, характерних для транзитивної системи, і тим самим сприяти побудові ринкових відносин. Податкова політика, яка розробляється урядом, має враховувати не тільки інтереси всіх суб'єктів оподаткування, а й забезпечувати формування стабільної податкової системи й водночас активно впливати на економіку, реагуючи на її зміни.