Фразеологик ибарелерининъ услюбий имкянлары - Меметова, Э.Ш. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 1999)
Къырымтатар тилининъ фразеологиясында, башкъа тиллериндеки киби, тильнинъ озюне хас чизгилери, миллий хусусиетлери акс олуна. Мында халкънынъ зенгин тарихы, къырымтатар тилининъ кечмиши сакъланып къалгъандыр: далапкярны мал басар ат аркъасында догъмакъ; сакъынганъ козьге чёп кирер; озю йыкъылгъан агъламаз; аякъ басмагъа ер ёкъ; юрегини къырмакъ; башыны тик тутмакъ; чырайындан къар ягъа в.и.