Відапелятивні найменування в гідронімії басейну Стрию - Матіїв, М.Д.; Деркач, В.В. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Серед зафіксованих понад 1300 назв у 120 населених пунктах Львівщини є окрема група гідронімів, в основу яких покладена загальновживана апелятивна лексика.