Фразеологічна контамінація в художніх творах О. Гончара - Щербачук, Л.Ф. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Активне використання фразеологічних одиниць (ФО) у художньому мовленні зумовлене його призначенням - образно, емоційно відтворювати дійсність. Безперечно, у процесі функціонування під вмілим пером майстра слова ФО можуть зазнавати різноманітних трансформацій. Яскравого стилістичного ефекту в художніх полотнах досягає О. Гончар за допомогою контамінації ФО.