Народні способи захисту від шкідливих дій «нечистих» мерців (на польових матеріалах з Бойківщини) - Войтович, Н. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджено особливості народних уявлень бойків про так званих «нечистих» («безпірних») мерців; на основі польових матеріалів та етнологічної літератури проаналізовано магічно-ритуальні способи протидії та захисту від їх шкідливих впливів.