Традиційна великодня обрядовість буковинських гуцулів (на матеріалах етнографічних експедицій) - Самотіс, Я. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджуються особливості традиційної великодньої обрядовості українських горян, зокрема буковинських гуцулів. На основі польових етнографічних матеріалів автор виокремлює ті традиції та обряди, які ще до тепер спорадично зустрічаються на досліджуваній території і мають важливе значення для носіїв давньої народної культури.