Кам’яні наголовки коминів хат в Молдові (на польових матеріалах дослідження 1970—1988 рр.) - Тарас, Я. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглянуті кам’яні наголовки коминів, їх архітектурно-конструктивне та декоративне вирішення, класифіковані на групи та підгрупи. Матеріал широко представлений графічною частиною.