Жіночий рух в Галичині. Українські визначні жінки - Павлюх, М. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядаються жіночі рухи в Галичині, описані головні етапи їх становлення. Проаналізовані альманахи Кобринської як літературні збірники та перші спроби жіночої преси в Галичині.