Родильна обрядовість волинян у публікаціях другої половини ХІХ — початку ХХІ ст. - Люта, І. (Народознавчі зошити, 2014)
Автор розглядає основні віхи фіксації і публікації етнографічних матеріалів про родильну обрядовість волинян, аналізує їх характер, види, терени походження. В статті йдеться також про прогалини в дослідженні родильної обрядовості українців історико-етнографічної Волині.