Шлюбна структура населення Миргородського полку в другій половині ХVІІІ ст. - Кручиненко, В. (Народознавчі зошити, 2014)
На основі даних Генерального опису 1765—1769 рр. з позиції історичної демографії аналізується шлюбна структура населення Миргородського полку.