Етнографічна тематика у науковій практиці Данила Фіґоля - Волошин, М. (Народознавчі зошити, 2014)
Стаття присвячена маловідомій постаті української етнології — Данилу Івановичу Фіґолю, етнологу, музейнику, фотографу та правознавцю, доля якого пов’язана з Галичиною. Висвітлюється формування світогляду й становленні особистості, етнографічна та музейна діяльність. Розкрито роль Данила Фіґоля у становленні народознавчих студій в 40— 60-х рр. ХХ ст. у Львові. В дослідженні здійснений аналіз основних наукових праць етнолога. На основі опрацювання широкої джерельної бази доведено, що науковий доробок вченого важливий для поступу української етнології ХХ ст.