Волинський «Народний календар» (на матеріалах із сс. Вільгір та Колесники Гощанського району Рівненської області) - Конопка, В. (Народознавчі зошити, 2014)
Описана календарна обрядовість Волині на матеріалах із двох сіл — Вільгір та Колесники. Звичаї та обряди записали учні місцевої школи. Публікуються описи обрядів та звичаїв упродовж року та фольклорні тексти, які їх супроводжували.