Сльози й кості: Перша світова війна у текстах та уявленнях галицьких селян - Голик, Р. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджуються окремі аспекти фольклорного зображення Першої світової війни, її рецепція в історичній свідомості галицьких селян. Автор аналізує пісні т. зв. «талергофського циклу» в порівнянні з іншими народними текстами, присвяченими воєнним подіям.