Українські пісні-хроніки: колективне та індивідуальне у фольклоротворенні - Чікало, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядається проблема генезису пісень-хронік. Аналізуються колективний та індивідуальний чинники, що зумовили виникнення та побутування зазначеного ліро-епічного пласту. Акцентується на ролі окремої особистості у фольклоротворенні та авторстві у контексті народнопісенної традиції.