Мініатюри «Хишевичівського» Євангелія 1546 р. у контексті українського малярства середини XVI ст. - Гелитович, М. (Народознавчі зошити, 2014)
Аналізуються художні особливості мініатюр Євангелія 1546 р. з Хишевич, що належать до показових пам’яток українського мистецтва XVI ст. Простежується стилістична та художньо-образна спорідненість цих мініатюр з низкою ікон середини XVI ст., зокрема з творами майстра Олексія. Обґрунтовується припущення, що якраз майстер Олексій є автором мініатюр «Хишевичівського» Євангелія.