Творчість Михайла Жука в контексті стильових пошуків художньої культури ХХ ст. - Соколюк, Л. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядається творчість одного з фундаторів Української академії мистецтва — Михайла Жука. Розкривається унікальність та універсальність його таланту як живописця, графіка, майстра декоративного розпису та кераміки, поета, письменника, драматурга. Творча еволюція митця розкрита в контексті стильових пошуків доби.