Художньо-естетичні особливості хусток західноукраїнського Полісся й Волині - Никорак, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджено мистецьку особливість узорнотканих хусток західноукраїнського Полісся й Волині. Визначено основні схеми композицій, мотиви, колорит, охарактеризовано найважливіші засоби і прийоми художньої виразності виробів цих теренів.