Бісер у художній структурі ансамблю буковинського народного одягу другої половини XX — початку XXI століття - Федорчук, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджено тенденції розвитку третього етапу традиції художніх виробів з бісеру на історичних теренах Північної Буковини. Визначені типологічні, технологічні та художні особливості бісерних компонентів ансамблю народного одягу різних етнічних зон краю.