Заснування Охматівського сільського хору Порфирія Демуцького - Пиж’янова, Н. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджуються витоки створення Охматівського сільського хору. Виокремлені дати створення цього хорового колективу, детально проаналізовані архівні, а також автобіографічні матеріали організатора і диригента хору Порфирія Демуцького.