Сучасна українська сценографія на прикладах вистав Київського академічного Молодого театру - Триколенко, С. (Народознавчі зошити, 2014)
На прикладі таких вистав Київського академічного Молодого театру, як «Загадкові варіації» (за твором Е.Е.Шмідта), «Янгольська комедія» (за мотивами п’єси А. Ручелло «Фердінандо»), «Гоголь-моголь з двох яєць» (за твором М. Ердмана «Самогубець»), і сценографії зокрема, простежується вплив світових тенденцій на місцеві традиції та залучення українського театру до міжнародного мистецького процесу.