Особливості формування та розвитку ювелірної промисловості України XX—XXI століття - Пасічник, Л. (Народознавчі зошити, 2014)
Стаття присвячена висвітленню основних етапів становлення, розвитку та сучасного стану ювелірної промисловості України. Автор характеризує діяльність чотирьох ювелірних підприємств: в м. Києві, Харкові, Одесі та Львові, заснованих у першій половині минулого століття.