Кримськотатарське ювелірне мистецтво: традиції та сучасний стан. - Пасічник, Л. (Народознавчі зошити, 2014)
Досліджується кримськотатарське ювелірне мистецтво, виокремлюється творчість сучасних художників, які відроджують традиційний для культури кримських татар вид декоративно-прикладного мистецтва після повернення з депортації.