Традиційна весільна обрядовість Гуцульщини у серії полотен М. Варенні-старшого - Палумбо Де Віво, І. (Народознавчі зошити, 2014)
Стаття висвітлює творчий і дослідницький доробок Заслуженого художника України М.Варенні періоду 70—90-х рр. ХХ ст., присвячений глибокому вивченню традиційної весільної обрядовості Гуцульщини та створенню тематичної серії полотен. Проаналізована спадщина художника є унікальним творчим та етнографічним джерелом, що має особливу мистецько-документальну цінність для мистецтвознавства, етнографії, краєзнавства та історії України.