Загальнонаціональні та локальні особливості української теракоти ХІХ—ХХ століть - Мотиль, Р. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглянуті самобутні загальнонаціональні та локальні особливості української теракотової кераміки ХІХ—ХХ століть. Виявлені основні форми, схеми декору і орнаментальні композиції, колорит, засоби та методи художньої виразності теракотових гончарних виробів із різних регіонів України.