Передумови та еволюція східних впливів у європейській моді XVIІI — початку ХХ ст. - Янковська, Д. (Народознавчі зошити, 2014)
Аналізуються східні впливи у європейській моді XVIІI — на початку ХХ ст., висвітлюються їх історично-культурні передумови, визначаються основні чинники еволюції східних впливів. Охарактеризовані явища шинуазрі, орієнталізму і японізму, простежені їх прояви у європейській художній культурі означеного періоду.