Особливості традиційної сорочки Сокальщини кінця ХІХ — початку ХХ ст. - Приймак, Х. (Народознавчі зошити, 2014)
Висвітлюються художні особливості народної сорочки Сокальщини: принципи її формотворення (крій), способи декорування та символіка орнаментики і колористичного вирішення. Досліджуються також причини зміни зовнішнього вигляду сокальської сорочки, що відбувалися впродовж її еволюції, та глибина впливу сусідніх культурних традицій.