Юрій Магалевський: авангардова критика і непоступливість художника - Білан, І. (Народознавчі зошити, 2014)
На фактологічному матеріалі висвітлюється ранній період творчості художника Юрія Магалевського та становлення його у майстерні І.Ю. Рєпіна. Аналізується конфлікт художника із мистецькою критикою першої третини ХХ ст.