Лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка Михайло Китриш - Ликова, О. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядається становлення особистості Михайла Китриша. Описується його творчий шлях від пересічного гончаря до лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка. Зроблено загальну характеристику персональної колекції кераміки Михайла Китриша у фондах Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.