Шевченкіана в монументальній скульптурі Василя Одрехівського (1921—1996) - Одрехівський, В. (Народознавчі зошити, 2014)
Розглядаються монументальні твори скульптора Василя Павловича Одрехівського, в яких втілений образ Т.Г. Шевченка. Аналізується еволюція образно-змістовних та композиційно-пластичних принципів творів митця в контексті тенденцій розвитку української монументальної скульптури кін. ХХ ст. — поч. ХХІ ст.