Оронім гора у фольклорі бойків - Матіїв, Н.Д. (Культура народов Причерноморья, 2000)
Етнічні групи як складові української нації консервативні у плані збереження давніх традицій, культури, мови та фольклору. Одна з них - це бойки, територія проживання яких охоплює південну гірську частину Львівської області (Сколівський, Турківський, південна смуга Стрийського, Дрогобицького, Самбірського і більша частина Старосамбірського районів), північно-західну частину Івано-Франківської області (за винятком північної частини Долинський і крім південно-західної частини Рожнятівський райони), центральну гірську частину Закарпатської області (північна смуга Міжгірського і Великоберезнянського та весь Воловецький райони) (1, с. 83). За межами України бойки живуть на території Польщі (південно-східна частина Коростянського воєводства, частина західних Бєщадів, північна смуга від цього гірського масиву між р. Ославою на заході та р. Стрвяжем на півночі (2, с. 83). В основному етнографічна Бойківщина обмежується гірським регіоном.