Південний регіон збуту глиняних виробів опішнянських гончарів - Гавриш, Л. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті розглядається оптовий спосіб збуту глиняних виробів опішнянських гончарів скупникам, які займалися подальшим перепродажем товару на Півдні. Дослідження охоплює часовий проміжок від останньої чверті ХІХ до першої третини ХХ століття.