Поліська хата в «накот»: конструктивні різновиди та шляхи їх розвитку - Радович, Р. (Народознавчі зошити, 2012)
У запропонованій статті розглянуто конструктивні особливості поліських жител із суміщеними конструкціями покриття і перекриття. Проаналізовано різновиди зрубного даху та аркуватої стелі. Зроблено спробу з’ясувати причини виникнення та прослідкувати шляхи розвитку окремих елементів даху та стелі на прикладі поліського житла.