Традиційна ворожба з кілками: ритуально-магічний аспект - Серебрякова, О. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті на основі зіставлення широкого етнографічного матеріалу проаналізовано українські ворожіння з кілками. З’ясовано, що це матримоніальні ворожіння щодо майбутнього весілля й шлюбного партнера.