Композиційні особливості народного іконопису на склі Центральної та Східної Європи (односюжетні твори) - Тріска, О. (Народознавчі зошити, 2012)
У статті висвітлюються принципи побудови народних ікон на склі. За композицією всі твори поділяємо на два блоки: в картушевому обрамленні та з цілковитим заповненням скла. Складність їх побудови залежить від кількості зображуваних фігур та творчої інтенції малярів.